Itätuulenkuja 3 B, 02100, Espoo
Seuraa meitä:
Palvelut

Urheilijapalvelut

Monet urheilu- ja liikuntalajit kuormittavat kehoa yksipuolisesti. Harjoittelun jälkeen saatatkin tuntea kipua ja kireyksiä. Useissa urheilulajeissa lihastyö kohdistuu paljolti vertikaalilihaksille; kuten suorille selkälihaksille, lonkan koukistajlle, pohkeille, hartian lihaksistoon. Pidemmän päälle yksipuolinen kuormitus muokkaa lihastasapainoa ja saattaa aiheuttaa kiputiloja. Oheisharjoittelulla pyritäänkin muun muossa tasapainottamaan kehoa vastaliikkeillä.

Pilates, Spiraalistabilaatio ja terapeuttinen harjoittelu tähtäävät lihastasapainon parantamiseen sekä kehon optimaalisten liikeratojen ja toiminnallisen ryhdin löytymiseen. Moni hyötyy harjoittelusta omaan lajikohtaiseen urheiluun. Lihastasapainon paraneminen auttaa hiomaan urheilusuorituksia ja palautumaan paremmin.

Yllämainitut harjoittelumenetelmät vahvistavat kaikkia lihaskerroksia tasapainoisesti ja lihakset alkavat toimia hyvässä yhteistyössä oikea-aikaisesti. Ulommat tukilihakset kontrolloivat nivelten liikeratoja, jotta tuki- ja liikuntaelimistö kuormittuisi taloudellisesti. Syvemmät lihakset kontrolloivat nivelten turvallisia asentoja. Nämä lihakset työskentelevät parhaiten matalan kuormituksen harjoitteissa niin sanotussa suljetussa ketjussa, selkärangan ja nivelten ollessa neutraalialueella. Harjoittelussa keskitytäänkin alkuvaiheessa paljon syvien lihasten optimaaliseen työskentelyyn, koska voimaa ja nopeutta toteuttavat ulommat lihaskerrokset toimivat paremmin, kun syvemmät kerrokset toimivat oikea-aikaisesti, kontrolloivat ja tukevat.

Studion ohjaajan kanssa voit arvioida kehoasi ja liikkumistasi ja valita sinulle sekä lajillesi sopivimmat harjoitteet. Yksilöllinen tarkempi harjoittelu toteutuu parhaiten yksityistunnilla tai Circuit-pienryhmässä. Pyrimme huomioimaan kaikki osallistujat myös muilla ryhmätunneilla mahdollisimman yksilöllisesti.

Pilates, Spiraalistabilaatio ja Circuit-pienryhmät soveltuvat myös urheilijoille ja aktiiviliikkuille, jotka haluavat liikkua monipuolisesti, tehokkaasti ja hauskasti kehoa haastaen. Reformer-pilateslaitteessa on liikkuva matto, joka haastaa hallintaa ja jousien avulla säädettävä vastus. Voima ja kunto-tunneilla saat lisää haastetta lihas- ja aerobiselle kunnolle muun muossa hyppimällä pilateslaitetta hyödyntäen. Pilatesharjoittelu ja terapeuttinen harjoittelu voivat olla myös kunnon hikitreeniä! Urheilijoille suosittelemme erityisesti yksityistunteja ja circuit-pienryhmää

Kiinnostuitko?

Ilmoittaudu mukaan

Löydät kaikki tuntimme varauskalenterista, josta pääset myös ilmoittautumaan niihin. Lisätietoja ja ilmoittautuminen myös: info@pilatestapiola.fi, yhteydenottolomakkeella tai soittamalla 045 135 6178.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.