Itätuulenkuja 3 B, 02100, Espoo
Seuraa meitä:
Palvelut

Modern Nordic Walking

Modern Nordic Walking (MNW) on uudistettu ja täydennetty versio perinteisestä suomalaisesta sauvakävelystä.

MNW:ssa kävelyasento on selkeästi pystympi, kuten tavallisessa kävelyssä. Pyrkimyksenä on asento, jossa kehoon kohdistuva kuormitus on mahdollisimman hyvin tasapainossa ja jossa kierteisten spiraalilihasketjujen aktivointi on mahdollista. Tällöin selän terveyden kannalta tärkeät rangan kiertoliikkeet toteutuvat välilevyjen kannalta turvallisella alueella. Asiaan liittyvät viimeisimmät tutkimukset tukevat ajatusta kävelyryhdistä, jossa pitkittäiset, selkärangan suuntaiset lihasketjut toimivat rennommin. Eteenpäin kallistuneessa asennossa edellä mainitut ketjut aktivoituvat liikaa, lisäävät painetta selkärangan rakenteisiin ja estävät muiden lihasten, muun muassa vatsalihasten optimaalista toimintaa. Selän terveyden kannalta tämä tekniikan muutos ja kävelyryhdin täsmentäminen ovat erittäin tärkeitä. Näin voimme tieteelliseen tutkimukseen nojautuen sanoa modernin sauvakävelyn tukevan selän terveyttä.

MNW:ssä on toki paljon muitakin päivitettyjä, lajiteknisiä yksityiskohtia. Pienenä yhteenvetona voidaan sanoa, että teknisesti oikea moderni sauvakävely on kaukaa katsottuna liikeradoiltaan ja ryhdiltään aivan samanlaista kuin ryhdikäs, samanvauhtinen normaali kävely ilman sauvoja. Kaikki hyvän kävelytekniikan ominaispiirteet ovat siis osa modernia sauvakävelyä.

Katso lisää: Modern Nordic Walking kurssi.

Kiinnostuitko?

Ilmoittaudu mukaan

Löydät kaikki tuntimme varauskalenterista, josta pääset myös ilmoittautumaan niihin. Lisätietoja ja ilmoittautuminen myös: info@pilatestapiola.fi, yhteydenottolomakkeella tai soittamalla 045 135 6178.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.