Itätuulenkuja 3 B, 02100, Espoo
Seuraa meitä:
Hoitopalvelut

Osteopatia, Espoo

Osteopaattisessa hoidossa tuetaan asiakkaan terveyttä kokonaisvaltaisesta perspektiivistä. Siinä missä esimerkiksi klassisella hieronnalla haetaan vaikutusta lihaksistoa käsittelemällä, laajenee osteopaattisen hoidon vaikutukset ja ymmärrys moniin muihinkin järjestelmiin (esimerkiksi hermosto, verenkierto, nivelet, muu nestekierto). Osteopaattinen hoito pohjautuu osteopaatin ymmärrykseen paitsi anatomiasta ja fysiologiasta, myös biomekaaniseen ymmärrykseen kehosta kokonaisuutena ja siihen vaikuttavien voimien tuntemiseen. Osteopatia on manuaalisen terapian muoto, joka sai alkunsa 1800-luvun loppupuolella.

Osteopatia perustuu yksinkertaisiin periaatteisiin:

 • Keho pyrkii jatkuvasti optimaaliseen terveyteen, osteopaatin tehtävä on tukea tätä.
 • Rakenne (anatomia) on läheisesti sidottu toimintoihin (fysiologia), ja jos kehon mekaniikka on kunnossa, luo se edellytykset fysiologiselle terveydelle ja kehon optimaaliselle toiminnalle.
 • Keho toimii yhtenäisenä kokonaisuutena; tapahtumalla jossain kehon osassa on mahdollisuus vaikuttaa kaikkiin muihin kehon osiin.
 • Toimiva nestekierto kehon kudoksissa ja soluissa (saavat tarvitsemansa ravintoaineet ja pääsevät eroon jätteistä) on edellytys niiden optimaaliselle toiminnalle ja itsensä korjaamiselle. Tähän kuuluvat verenkierron lisäksi myös mm. imuneste ja selkäydinneste.

Alan alkuaikoina osteopaatit hoitivatkin useita eri sairauksia menestyksekkäästi; mm. dysenteriaa, keuhkokuumetta, ja erilaisia nivelvaivoja. Nykyään osteopaatit tunnetaan parhaiten tuki- ja liikuntaelimistön hoidosta, mutta voivat auttaa lisäksi myös monenlaisissa toiminnallisissa vaivoissa, kuten ruoansulatukseen ja hengityselimistöön liittyvissä oireissa. Osteopaatti on manuaalisen terapian ammattilainen, joka käyttää kehon rakenteen ja toiminnan (anatomia ja fysiologia) tuntemusta sekä palpaatiota (käsin tapahtuvaa tunnustelua) potilaan tutkimiseen ja hoitamiseen. Välillä hoidossa keskitytään yksittäisen ongelma-alueen hoitoon, välillä hoidetaan kehoa suurempana kokonaisuutena, aina yksilöllisen tarpeen mukaan.

Osteopaatti on Valviran rekisteröimä nimikesuojattu ammatti, ja kouluttautumiseen vaaditaan neljän vuoden korkeakouluopinnot.

Yleisimpiä oireita, joissa osteopaatti voi auttaa:

 • päänsäryt (ml. migreeni)
 • nivelsäryt
 • selkäkivut
 • välilevytyrät
 • lihaskivut
 • toiminnalliset vaivat
 • stressi
Osteopatia

Käynnin kulku ja kesto

Osteopaattinen hoito suunnitellaan aina yksilöllisesti potilaan mukaan. Käynti alkaa keskustelulla, jossa selvitetään syy hoitoon hakeutumiseen, mutta myös asiakkaan elämäntilannetta; onko taustasairauksia, stressiä, treeniä jne. Sitten seuraa tutkiminen ja hoito. Käyntiin on hyvä varata aikaa tunnin verran, mutta jokainen vaiva ja keho, ja siten myös hoito, on yksilöllinen, myös kestoltaan (ei kuitenkaan enemmän kuin tunti).
Ota rohkeasti yhteyttä, jos Sinua mietityttää, voinko auttaa ongelmassasi tai Sinulla on kysymyksiä osteopatiasta.

fysioterapia tapiola
Kiinnostuitko?

Ilmoittaudu mukaan

Löydät vastaanottoajat varauskalenterista, josta pääset myös varaamaan ajan. Mikäli sopivaa aikaa ei löydy, voit kysellä muita aikoja: info@pilatestapiola.fi, yhteydenottolomakkeella tai soittamalla 045 135 6178.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.