Revontulentie 8 D, 02100, Espoo
Seuraa meitä:

Studio

Ohjaajat

Sanna

Olen valmistunut tanssijaksi Balettakademienista Tukholmasta 2002 ja fysioterapeutiksi (AMK) Helsingistä 2008. Tutustuin pilatekseen hakiessani tanssille oheisharjoittelua. Pilates tuli yhä intensiivisemmin mukaan minun lopettettuani tanssin ja aloitettuani fysioterapian opiskelun. Vuosien myötä olen nähnyt, miten posiitivinen vaikutus pilateksella voi olla ihmisten arkeen. Säännöllisellä harjoittelulla keho tasapainottuu ja liikkumiseen tulee helppoutta. Olen innostunut jakamaan intohimoani pilatekseen ja ohjaan yhä enemmän yksilöfysioterapian lisänä myös ryhmiä. Tunnit ovat suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Olen kouluttautunut muun muassa: STOTT PILATES® -matto- ja laitekoulutuksissa. Pilateksen opettamisessa minua kiinnostaa erityisesti selkeä ja järjestelmällinen opettaminen sekä liikkeiden sovellettavuus kunkin tarpeita vastaaviksi. Tavoitteenani on ohjata lempeä, mutta tehokas treeni, jonka jälkeen olo on pidentynyt ja vahva.

Nautin erilaisten asiakkaiden opettamisesta, olipa se hyvään oloon tähtäävää liikkuvuuden ja ryhdin parantamista tai urheilijan kanssa työskentelyä. Asiakkaan yksilölliset tavoitteet ovat aina etusijalla harjoittelussa. Samalla harjoittelun on tarkoitus olla hauskaa ja nautinnollista.

Koulutus

 • STOTT PILATES®: Intensive Mat, Advanced Mat, Intensive Reformer, Intensive Cadillac, Chair and Barrels.
 • Somatic Studio: laite-ohjaajakoulutus 
 • Lisäksi useita kursseja: muun muassa Raskaana olevien ja synnyttäneiden harjoittelu. Lantionpohjan harjoittelu. Olkapää, alaselkä ja niska-hartiaseudun, lonkan ja polven kuntoutuksen kursseja.
 • Fysioterapeutti AMK 2008. 
  • Tuki- ja liikuntaelin fysioterapia
  • Neurologinen fysioterapia (mm. Bobath ja Fysi:n neurologinen erityiskoulutus)
  • Äitiys- ja lantionpohjan fysioterapia
 • Spiral Stabilization Teacher (Spiraalistabilaatio)
 • Modern Nordic Walking Trainer
 • Sanna jatkokouluttautuu jatkuvasti pilateksen, fysioterapian, Spiraalistabilaation ja MNW:n kursseilla.

Jonna

Olen valmistunut tanssitaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulusta vuonna 2002. Pääsääntöisesti työskentelen tanssijana, mutta minulla on myös noin 20 vuoden kokemus opetustyöstä niin tanssin kuin kehonhuollonkin saralla.

Olen aina ollut kiinnostunut kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, jonka tukena pilates toimii mielestäni loistavasti. Kun tietoisuus ja ymmärrys oman kehon toiminnasta lisääntyy, voi itse vaikuttaa moniin vaivoihin ja ongelmiin, myös ennaltaehkäisevästi, ja sitä kautta elämänlaatu paranee. Säännöllisyys ja johdonmukaisuus pilatesharjoittelussa auttaa kehoa tasapainoon. Se tuo voimaa ja liikkuvuutta, jolloin iän ja kuormituksen tuomat rasitteet vähenevät. Haluankin kannustaa asiakkaitani löytämään uutta kapasiteettia ja nautintoa omasta kehostaan!

Olen käynyt STOTT PILATES® sekä SPS (Spiraalistabilaatio) koulutuksia. Käytän hyödykseni myös laajaa kokemustani ja osaamistani eri somaattisten kehonhuoltotekniikoiden parissa työskentelystä. Olen ohjaajana tarkka mutta kannustava ja haluan kohdata jokaisen asiakkaani juuri hänen lähtökohdistaan käsin. Hengityksen virtaavuus ja liikkumisen helppous  sekä terveempi ja tasapainoisempi keho – niitä kohden varmalla ja turvallisella otteella. Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa pilatesharjoittelua!

Kirsi

Olen valmistunut tanssinopettajaksi Kuopion konservatoriosta vuonna 2000 ja tanssitaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulusta vuonna 2002. Minulla on pitkä opetuskokemus niin tanssin kuin erilaisten kehonhuoltomenetelmien (pilates, SPS, faskia-harjoittelu) parissa. Kiinnostuin pilateksesta jo opiskeluaikoina, kun huomasin kuinka monipuolisesti se tuki tanssin harjoittelua ja lisäsi kannatusta, voimaa ja liikkuvuutta kehossani. Harjoittelun tarkkuus, monimuotoisuus sekä toiminnallisuus kiehtoivat alusta asti, ja näitä ominaisuuksia haluan välittää myös ohjaustyössäni.

Pilates ja spiraalistabilaatio toimivat erinomaisesti kehon hyvinvoinnin tukena. Näiden menetelmien avulla olen itse päässyt eroon erilaisista jännitystiloista kehossani sekä ymmärtänyt, millä tavoin hyvä kehonhallinta, lihastasapaino ja liikkuvuus vaikuttavat kehon hyvinvointiin sekä jokapäiväiseen liikkumiseen. Pilates-, SPS- ja faskia-harjoittelu tukevat erinomaisesti myös harrastamiani lajeja: polkujuoksua, maastopyöräilyä ja kiipeilyä.

Olen kokenut, tarkka ja kannustava ohjaaja. Haluan auttaa ja tukea asiakasta hänen omissa tavoitteissaan sekä kannustaa säännölliseen harjoitteluun kohti tasapainoisemmin ja paremmin toimivaa kehoa. Kun kehotietoisuus lisääntyy, oman vartalon hallinta, kannatus ja kehonlinjaus paranevat ja liikkuminen muuttuu vaivattomammaksi.

Koulutus:

 • STOTT PILATES®: IMP, Essential and Intermediate Matwork, Intensive Reformer, Advanced Matwork
 • SPS-OHJAAJA
 • FasciaMethod-ohjaajakoulutus
 • Lyhytkursseja: Anatomia- ja kehotietoisuuskoulutuksia, lantionpohja ja raskaana olevien mattoharjoittelu, hartiakaari

Alessandra

Alessandra is a Brazilian Physiotherapist and Pilates instructor (Full certification: Reformer, Cadilac, Barrel, Chair, and Mat + props). She has been working with exercise rehabilitation, Pilates and functional training since 2014. In Finland, Alessandra is working as a Pilates instructor. As a half- marathon runner, she has been using Pilates as one of the methods to keep muscles and posture in good condition.

 • Specialization in Orthopedic and Trauma Physiotherapy by the Institute of Orthopedics and Traumatology of Clinics Hospital of Medical School-University of São Paulo (HCFM USP)- São Paulo- Brazil
 • Degree in Physiotherapy- Medical School of Ribeirão Preto- University of São Paulo (FMRP USP) – Ribeirão Preto- Brazil.
 • Exchange studies in Sports Science and Exercise Rehabilitation-The University of Western Australia (UWA) – Perth- Australia.
 • Pilates Full Training at Brazilian Institute of Pilates
 • Postural ball and postural gymnastic

Roosa

Fysioterapiassani lähestyn tuki- ja liikuntaelimistön ongelmia niin manuaalisen käsittelyn kuin liikkeen ohjaamisen kautta. Hoitomuotoina käytän mm. faskia- eli lihaskalvokäsittelyä sekä nivelten mobilisaatiota. Fysioterapeuttina katson ihmistä kokonaisuutena ja haluan selvittää ongelmien syyt ja seuraukset mm. kävely- ja liikeanalyysin avulla.

Olen valmistunut Fysioterapeutiksi Helsingin Metropolian Ammattikorekakoulussa. Lisäkoulutuksia olen käynyt mm: Spiraalistabilaatio 1A&B, alaraajan analysointi ja manuaalinen käsittely (Bob Turner), Somatic Pilates -ohjaajaopiskelija.

Saara

Kouluttauduin pilatesohjaajaksi 2003-2005 Method Putkisto Instituutissa. Olen jatkokouluttautunut säännöllisesti ja valmistuin Reformeri 1 & 2 -ohjaajaksi Somatic Studiosta 2019. Opiskelen parhaillani lisää laiteohjausta Somatic Studion pitkässä laitekoulutusohjelmassa. Kehon ja mielen yhteistyö ja merkityksellisyys toisilleen on työvuosien varrella käynyt yhä selvemmäksi ja 2012-16 syvensin ymmärrystäni tästä alueesta opiskelemalla tanssi-liiketerapeutiksi Taidekorkeakoulussa. Päätyökseni ohjaan pilates-, tanssi- ja kehonhuoltotunteja sekä tanssiterapeuttisia tapaamisia. Akateeminen pohjakoulutukseni on valtiotieteen maisteri.

Varsinainen korkeakouluni on ollut ohjaustyö asiakkaiden parissa. Jokainen asiakas on yksilö ja pilatesperiaatteiden soveltaminen juuri kullekin asiakkaalle sopivalla tavalla on jatkuvan oppimisen ilon lähde. Vuosien varrella olen myös uskaltanut hidastaa tekemisen tahtia, sillä uusien liikemallien oppiminen vaatii aikaa ja toistoa. Mielikuvien käyttö ja kehotietoisuuteen tarkentaminen edesauttavat uusien kehollisten toimintatapojen omaksumista. Mutta sitten tulokset ovatkin ilahduttavia. Itse olen Pilates-tuntien myötä jättänyt taakseni vuosien polvivaivat, jotka pistivät tanssijan ammattini vaakalaudalle. Lisäksi sain uskomattoman antoisan ja mielenkiintoisen ammatin.

I also speak English. Jag betjänar även på svenska.

Koulutus:

 • Pilates Reformer 1&2 -ohjaaja, Somatic Center Finland 2019
 • Spiraaliatabilisaatio-ohjaaja , Somatic Center Finland 2018
 • Harjoittelu raskausaikana ja synnytyksen jälkeen -workshop, FemiHealth2017
 • Pilatesohjaus ennen ja jälkeen synnytyksen, Somatic Center Finland 2017
 • Lukuisia kehonhallinnan, kehotietoisuuden ja anatomia alan lyhytkoulutuksia 2005-2019
 • Tanssi-liiketerapeutti, Taidekorkeakoulun Teatterikorkeakoulu 2016 (perusopinnot 2012-13, ammatilliset opinnot 2013-16)
 • Method Putkisto -ohjaaja, Method Putkisto Instituutti 2008
 • Pilatesohjaaja, Method Putkisto Instituutti 2005

Tapani

Olen koulutettu hieroja, valmistuessani hierojakoulu Relaxista 2017 erikoistuin urheilijan lihashuoltoon. Käyttämiäni tekniikoita ovat useimmille tuttu, rentouttava klassinen hieronta väliaineella (öljy/voide), palauttava urheiluhieronta, passiiviset venytykset ja triggerpisteiden manipulointi. Tarpeen vaatiessa käytän useampaakin tekniikkaa yhdellä käyntikerralla. Olen toiselta ammatiltani muusikko.

Terhi

Tutustuin pilatekseen tanssijan ja tanssiopettajan ammattini kautta. Ihastuin lajiin, sillä tietoisuuteni kehostani herkistyi sen vaikutuksesta nopeasti ja kykyni ymmärtää kehoani sekä korjata liikkeitäni kehittyi entisestään. Tämän vuoksi kehoni voi paremmin ja liikkeeni olivat hallitumpia. Kiinnostukseni kasvoi kehon toiminnallisen kokonaisuuden ymmärtämiseen, biomekaniikkaan ja anatomiaan. Päätin siksi aloittaa laajat pilates-opinnot Somatic Studiolle fysioterapeutti Jarmo Ahosen opissa. Tämän jälkeen olen jatkokouluttautunut muun muassa Spiraalistabilaatio-, laitepilates- sekä Somatic Stretching –ohjaajaksi. Tutkimusmatkani liikkeen parissa jatkuu edelleen ja lisäkouluttaudun jatkuvasti.

Tunneillani harjoittelu tehdään tarkasti ja omaa kehoa kuunnellen. Tavoitteeni pilates-ohjaajana on toimia asiakkailleni oppaana oman liikkeen tutkimisessa ja oivallusten tekemisessä. Tavoitteeni on auttaa huomion suuntaamisessa, oikeiden lihasyhteyksien luomisessa, uteliaisuuden herättämisessä ja myös motivoimisessa. Kun itsetuntemus alkaa herkistyä, voidaan luopua haitallisista liikemalleista ja oppia käyttämään kehoa tarkoituksenmukaisesti ja hyvinvoinnin kannalta oikein.

Liikkeiden tarkan työstämisen lisäksi liikkeen virtaus on minulle tärkeä pilateksen periaate ja näkyy tunneillani. Liikkumista opitaan liikkumalla, keho vahvistuu tekemällä ja kehittymiseen tarvitaan tarpeeksi haastavia harjoituksia. Jokaisen yksilölliset lähtökohdat huomioiden tunneillani pääsee liikkumaan ja haastamaan itsensä, jolloin voidaan myös iloita ja voimaantua siitä, kun taidot, voimat ja luottamus omaan kehoon ovat kehittyneet.

 • Somatic Pilates –ohjaaja
 • Laitepilatesohjaaja
 • Spiraalistabilaatio-trainer
 • Somatic Stretching –ohjaaja
 • tanssiopettaja (AMK)
 • taidekasvatuksen maisteri

Hanna

Olen koulutukseltani tanssinopettaja AMK ja työskentelen tanssin saralla kaikenikäisten ja tasoisten liikkujien kanssa. Viime vuosina olen keskittynyt työskentelemään erityisryhmien kanssa, kuten neurologiset kuntoutujat, parkinsonia sairastavat, pyörätuolitanssijat sekä pienten lasten kanssa, alle 7v. Olen kiinnostunut liikkeestä, liikkumisesta ja kehon toiminnasta, mikä on saanut minut opiskelemaan laitespilates ohjaajaksi. Valmistun tämän kevään 2020 aikana Somatic Studion koulutuksesta.

Eija

Olen joogan- ja spiraalistabilaationopettaja ja akateemiselta koulutukseltani kielenkääntäjä (FM). Aloitin joogan silloisen työpaikkani astangajoogaryhmässä vuonna 1997, ja olen opettanut joogaa vuodesta 2000. Opetin aluksi astangajoogaa päivätyöni ohessa, mutta olen sittemmin kulkenut joogan monihaaraista polkua eri opettajien johdolla, suorittanut useita jooganopettajakoulutuksia, toiminut jooganopettajia kouluttavassa organisaatiossa kurssivastaavana, järjestänyt kansainvälisten jooganopettajien vierailuja Suomeen ja ollut perustamassa joogaretriittikeskusta Espanjaan.

Olen myös paneutunut somaattisiin, sensorimotorista kehotyöskentelyä edustaviin Feldenkrais®- ja Hanna Somatic Education® -menetelmiin ja kouluttautunut spiraalistabilaation opettajaksi.

Opetustyylini on huolellinen ja yksilöllinen. Siinä korostuu ihmisen kokonaisvaltaisen kehotuntemuksen, kehon ja mielen välisen yhteyden ja oman sisäisen voiman kehittäminen, hengityksen, liikkeen ja painovoiman kiinteä yhteys, lihaskunnon vahvistaminen ja nivelten liikelaajuuksien huoltaminen. Opetan erityisen mielelläni yksityistunteja ja pienryhmiä.

Kielenkääntäjä olen suomentanut ja toimittanut joogakirjoja Otavalle ja WSOY:lle ja ollut mukana Suomen joogalehti Anandan toimitustyössä kielentarkistajana 2008–2011.

Keskeisin koulutus

 • Nicky Knoff Yoga, Australia, 2005–2006
 • Iyengarjooga Introductory Level, 2008 (3-vuotinen moduulikoulutus)
 • Judith Lasaterin Relax & Restore® -rentoutusjooga, 2009
 • Advanced Yoga Studies with Donna Farhi, 2010
 • BWY Accredited Yoga Teacher through The Yoga Academy, 2011
 • Prajna Yoga 200-hour with Tias & Surya Little, 2016
 • Spiral Stabilisation, 2017
 • Tule-ystävällinen jooga-pilates, UKK-instituutti, 2020

 

Liike on lääkettä, kun sen tekee hyvin

S. Idstam