Itätuulenkuja 3 B, 02100, Espoo
Seuraa meitä:
Palvelut

Äitiyspalvelut

Tulevana äitinä haluat varmasti voida hyvin ja harjoitella turvallisesti raskauden aikana. Sovelletulla harjoittelulla saat tukea hyvän ryhdin ja voimien säilyttämiseksi, jotta jaksaisit kantaa kasvavan vatsasi raskauden aikana sekä myöhemmin kantaa vauvaasi. Äitiyspilates lisää myös kehotietoisuuttasi ja valmistelee synnytykseen. Lihasten vahvistumisen lisäksi opit myös rentouttamaan kehoasi paremmin. Synnytyksen jälkeen voit aloittaa harjoittelun lopputarkastuksen jälkeen, noin viikon 6 kohdalla. Mukautettu harjoittelu on turvallista ja auttaa kehoasi palautumaan. Tasapainoisella harjoittelulla saat voimia ja jaksamista vauva-arkeesi. 

Studiolla on tarjolla äideille fysioterapia ja pilates/liikuntapalveluita, yksityistunteina sekä ryhmämuotoisesti.

Suosittelemme harjoittelun aloittamista yksityiskäynnillä äitiysfysioterapeutin kanssa, koska jokaisen tilanne on yksilöllinen. Yksityistunnilla voimme keskustelemalla rauhassa tilanteestasi ja sinulle sopivimmasta harjoitteluvaihtoehdosta. Halutessasi ja tilanteesi salliessa voit osallistua kursseille ja viikkotunneille kuitenkin suoraan ilman yksityistuntia.

PilatesTapiola:ssa ja Äitiysfysio Espoo:ssa painopiste harjoittelulla on yksilöllisessä harjoittelussa. Suositumpia tuntemamme äideille ovat yksityistunnit ja  FysioCircuit-pienryhmät, joissa harjoitellaan 4-7 hengen pienryhmässä omien tavoitteiden mukaisesti. Liikkeet valitaan yksilöllisesti sinulle, jolloin esim. synnytyksestä palautuminenkin on nopeampaa.

Raskaana ollessasi voit osallistua tavallisille matto- ja laitepilates ja spiraalistabilaatio viikkotunneille, mikäli vointisi niin sallii. Ohjaaja antaa tarvittaessa vaihtoehtoisia liikkeitä näillä tunneilla. Viimeistään loppuraskautta kohden suurin osa haluaa vaihtaa kuitenkin harjoittelemaan FysioCircuit-pienryhmään tai yksityisesti.

Synnytyksestä palautuminen on yksilöllistä. Varmin ja tehokkain tapa harjoittelun aloittamiselle synnytyksen jälkeen on yksityistunnilla tai FysioCircuit.pienryhmässä. Moni pystyy kuitenkin aloittamaan harjoittelun suoraan matto- ja laitepilates ja Spiraalistabilaatio viikkotunneilla, joilla ohjaaja pystyy antamaan myös vaihtoehtoisia liikkeitä. Mikäli olet epävarma mikä tunti soveltuu sinulle parhaiten, kannattaa keskustella ohjaajasi kanssa sopivasta tuntivaihtoehdosta.

Äitiysfysioterapia

Äitiysfysioterapia on kokonaisvaltaista kuntoutusta ennen raskautta, odotusaikana ja synnytyksen jälkeen. Vastaanotolle voi tulla vaikka synnytyksestä olisi kauan. Keskivartaloon tai lantionpohjaan voi olla haastavaa saada tuntumaa, vaikka aikaa olisi kulunut paljon. Keskivartalon muuttunut toiminta voi oireilla muunmuassa selkäkipuna.
Tavoitteena on tukea kehoa jaksamaan raskauden tuoman kuormituksen, saada luottamusta synnytykseen ja palautumaan mahdollisimman hyvin synnytyksestä. Lantionpohjan ja vatsalihasten erkauman tutkiminen ja huomioiminen kuuluvat tärkeänä osana äitiysfysioterapiaan. Lantionpohjan lihasten oikeanlainen harjoittelu käydään rauhassa vastaanotolla läpi. Keho toimii kokonaisuutena ja siksi harjoittelussa kiinnitetään huomiota myös kehon linjaukseen ja lihastasapainoon. Sovelletut yksilölliset harjoitteet ovat turvallisia kaikissa vaiheissa.
Kevyet manuaaliset hoidot voivat rentouttaa ja auttaa äitiä jaksamaan paremmin. Ennaltaehkäisy on paras tapa kipuja vastaan, mutta tarvittaessa vaivoja ja kipuja hoidetaan fysioterapeuttisesti.

 

Fysioterapeuttinen jälkitarkastus
Neuvolan jälkitarkastus voi olla hyvin suppea ja usein mieleen jää vielä askarruttavia kysymyksiä.
Fysioterapeutin vastaanotolla arvioimme palautumista synnytyksestä.
Lantionpohjan toimintaa tutkitaan EMG:llä, Saat ohjeistusta muunmuassa lantionpohjan ja keskivartalon progressiivisiin harjoituksiin ja mahdollisten arpien hoitoon, Keho huomioidaan tarvittaessa myös kokonaisvaltaisemmin äitiysfysioterapeutin vastaanotolla.

 

Äitiysfysioterapiaa on palveluinamme yksilökäynneillä sekä 4-7 hengen FysioCircuit pienryhmässä (yksilöllinen harjoittelu).

Vatsalihasten erkaantuma

Vatsalihaksia yhdistää valkoinen jännesauma, linea alba, jonka napakkuus on tärkeää vatsalihasten toiminnan kannalta. Tukevat vatsalihakset auttavat myös selkää ja lantiota toimimaan hallitusti ja kivuttomasti. Raskauden aikana hormonaaliset muutokset löysyttävät kudoksia, jolloin jännesauma voi venyä kohdun suurentuessa ja vatsaontelon paineen kasvaessa. Tällöin puhutaan suorien vatsalihasten erkaantumasta eli diastasis recti abdominista. Vatsalihasten erkaantuminen on raskauteen liittyvänä normaalia ja lähes kaikille tapahtuu näin loppuraskaudesta. Yleisintä erkaantuma on navan seudussa, mutta erkaantuma voi suurimmillaan ulottua häpyluusta rintalastan alaosaan miekkalisäkkeeseen. Jännesauma on venymättömänä noin 2cm. Venyessään se voi olla yli 10cm. Erkaantumassa vatsa sattaa pömpöttää vielä pitkään synnytyksen jälkeenkin ja tuntua pehmeän upottavalta vatsalihasten keskilinjassa. Tuntuman löytäminen vatsalihaksiin ja ryhdin ylläpitäminen saattavat olla vaikeita. Vatsalihasten erkaantumiseen ja palautumiseen vaikuttavat muun muassa edeltävät raskaudet, isokokoinen lapsi, monikkoraskaus sekä löysä kudostyyppi.

Kiinnostuitko?

Ilmoittaudu mukaan

Löydät peruskurssit ja viikkotunnit varauskalenterista, josta pääset myös ilmoittautumaan niihin. Yksityistuntien varaus erikseen sopimalla: info@pilatestapiola.fi, yhteydenottolomakkeella tai soittamalla 045 135 6178.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.