Itätuulenkuja 3 B, 02100, Espoo
Seuraa meitä:
Palvelut

Skolioosi

PilatesTapiolassa toimii moniammatillinen skolioositiimi, joka koostuu fysioterapeuteista, osteopaatista sekä pilates- ja Spiraalistabilaatio ohjaajista/terapeutista. Hoidamme kaiken ikäisiä ja asteisia skolioosiasiakkaita fysioterapeuttisin sekä Spiraalistabilaation menetelmin.

Skolioosin hoito on ollut Suomessa pääasiassa seurantalinjalla sekä sisältänyt korsetti- ja leikkaushoitoja. Spiraalistabilaatio kehonhoitomenetelmä keskittyy konservatiiviseen skolioosin hoitoon. Lihasepätasapainoa ja kävely- sekä liikemalleja harjoittamalla on saatu hyviä tuloksia lievemmissä mutta myös suuremmissa rangan mutkissa.

Erityisesti voimakkaan skolioosin hoito vaatii intensiivistä ja systemaattista jaksoa. Suosittelemme yhdistelmää sekä manuaalisestaterapiasta mm. kireiden lihasten rentouttamiseksi sekä liiketerapiaa. Tärkeää on saada voimaa heikkoihin lihaksiin, joista osa voi olla olleet hyvin vähän aktiivisia skolioosin vuoksi. Näiden lihasten ”herättely” ja vahvistaminen vaatii aikaa ja sitoutumista terapiaan. Usein kuntoutuksen tulee jatkua läpi elämän ainakin jossain määrin, jotta saavutetut tulokset säilyisivät. Kotiharjoittelu on tärkeä osa terapiaa.

Jokainen skolioosi on yksilöllinen ja niin myös sen hoito. Ensimmäisellä hoitokerralla arvioimme tilannetta ja rakennamme hoitosuunnitelman yhdessä asiakkaan kanssa. Tuoreet RTG-kuvat auttavat terapian seurannan kannalta.

Järjestämme jatkuvana terapiana yhdistelmiä manuaalisesta hoidosta sekä harjoittelusta yksilöllisesti tai ryhmässä. Pyrimme rakentamaan mahdollisuuden intensiivisille hoitojaksoille myös asiakkaille jotka tulevat hoitoon kauempaa Suomesta tietylle ajanjaksolle.Skolioosiasiakkaat ovat tervetulleita myös viikkotunneille ja yksittäisille hoitokerroille. Usein konkreettisten muutosten aikaansaaminen vaatii varsinkin alkuun intensiivisyyttä.

skolioosi
Kiinnostuitko?

Ilmoittaudu mukaan

Löydät kaikki tuntimme varauskalenterista, josta pääset myös ilmoittautumaan niihin. Lisätietoja ja ilmoittautuminen myös: info@pilatestapiola.fi, yhteydenottolomakkeella tai soittamalla 045 135 6178.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.