Revontulentie 8 D, 02100, Espoo
045 135 6178
info@pilatestapiola.fi
Seuraa meitä:
Palvelut

Osteopatia

 

Osteopatia on manuaalisen terapian muoto, joka sai alkunsa 1800-luvun loppupuolella. Osteopatia perustuu yksinkertaisiin periaatteisiin:

 • Keho pyrkii jatkuvasti optimaaliseen terveyteen, osteopaatin tehtävä on tukea tätä.
 • Rakenne (anatomia) on läheisesti sidottu toimintoihin (fysiologia), ja jos kehon mekaniikka on kunnossa, luo se edellytykset fysiologiselle terveydelle ja kehon optimaaliselle toiminnalle.
 • Keho toimii yhtenäisenä kokonaisuutena; tapahtumalla jossain kehon osassa on mahdollisuus vaikuttaa kaikkiin muihin kehon osiin.
 • Toimiva nestekierto kehon kudoksissa ja soluissa (saavat tarvitsemansa ravintoaineet ja pääsevät eroon jätteistä) on edellytys niiden optimaaliselle toiminnalle ja itsensä korjaamiselle. Tähän kuuluvat verenkierron lisäksi myös mm. imuneste ja selkäydinneste.

Alan alkuaikoina osteopaatit hoitivatkin useita eri sairauksia menestyksekkäästi; mm. dysenteriaa, keuhkokuumetta, ja erilaisia nivelvaivoja. Nykyään osteopaatit tunnetaan parhaiten tuki- ja liikuntaelimistön hoidosta, mutta voivat auttaa lisäksi myös monenlaisissa toiminnallisissa vaivoissa, kuten ruoansulatukseen ja hengityselimistöön liittyvissä oireissa. Osteopaatti on manuaalisen terapian ammattilainen, joka käyttää kehon rakenteen ja toiminnan (anatomia ja fysiologia) tuntemusta sekä palpaatiota (käsin tapahtuvaa tunnustelua) potilaan tutkimiseen ja hoitamiseen. Välillä hoidossa keskitytään yksittäisen ongelma-alueen hoitoon, välillä hoidetaan kehoa suurempana kokonaisuutena, aina yksilöllisen tarpeen mukaan.

Osteopaatti on Valviran rekisteröimä nimikesuojattu ammatti, ja kouluttautumiseen vaaditaan neljän vuoden korkeakouluopinnot.

 

Yleisimpiä oireita, joissa osteopaatti voi auttaa:

 • päänsäryt (ml. migreeni)
 • nivelsäryt
 • selkäkivut
 • välilevytyrät
 • lihaskivut
 • välilevytyrät
 • toiminnalliset vaivat
 • stressi

Käynnin kulku ja kesto

Osteopaattinen hoito suunnitellaan aina yksilöllisesti potilaan mukaan. Käynti alkaa keskustelulla, jossa selvitetään syy hoitoon hakeutumiseen, mutta myös asiakkaan elämäntilannetta; onko taustasairauksia, stressiä, treeniä jne. Sitten seuraa tutkiminen ja hoito. Käyntiin on hyvä varata aikaa tunnin verran, mutta jokainen vaiva ja keho, ja siten myös hoito, on yksilöllinen, myös kestoltaan (ei kuitenkaan enemmän kuin tunti).
Ota rohkeasti yhteyttä, jos Sinua mietityttää, voinko auttaa ongelmassasi tai Sinulla on kysymyksiä osteopatiasta.

Osteopaatti

 

Venla

Olen aiemmalta ammatiltani eläinlääkäri, mutta ollut intohimoinen liikkuja jo pidemmän aikaa. Olen aina ollut kiinnostunut ihmiskehon toiminnasta ja ravinnosta. Oman loukkaantumiseni myötä sain apua osteopaatilta, ja tajusin tuolloin, kuinka paljon he pystyvät auttamaan ihmisiä ihan heidän arjessaan. Ajatus kypsyi mielessäni, kunnes päätin, että on alan vaihdon aika. Nyt tuntuu, että olen löytänyt oman alani. Vapaa-ajallani liikun mahdollisuuksien mukaan, joko salilla tai luonnossa. Yksi suuri intohimoni onkin luonnollinen liikkuminen ja ihmisten liikuntakyvyn ja elämänlaadun säilyttäminen läpi koko elämän. Tähän olen saanut koulutusta mm. MovNat Level 2 Trainer – koulutuksen muodossa.
Näen osteopaatin tehtävänä ennenkaikkea auttaa kehoa parantamaan itsensä. Työskentelen kehon ja potilaan kanssa yhteistyössä terveyden saavuttamiseksi. Käynnillä tutkin potilaan löytääkseni taustasyyn potilaan oireisiin. Joskus tämä onnistuu ensimmäisellä kerralla, joskus tarvitaan useampi käynti ongelman ratkaisemiseksi, välillä ongelmaa täytyy lähestyä kuin sipulia; kuoria kerros kerrokselta kunnes päästään ongelman ytimeen. Osteopatiaan liittyy olennaisesti potilaan näkeminen psykobiososiaalisena kokonaisuutena (body-mind-spirit), tarkoittaen, että vaikka vaiva ilmenee fyysisenä ongelmana kehossa, voi sen taustalta löytyä muitakin tekijöitä, eikä mieltä voi erottaa kehosta. Muun muassa tämän vuoksi olen niin ihastunut osteopatian filosofiaan ja pehmeisiin hoitotekniikoihin.

Jag tjänar även på svenska. I also speak English.

Olen valmistunut Ruotsista osteopaatiksi toukokuussa 2019.

Kiinnostuitko?

Ilmoittaudu mukaan

Löydät kaikki tuntimme varauskalenterista, josta pääset myös ilmoittautumaan niihin. Lisätietoja ja ilmoittautuminen myös: info@pilatestapiola.fi, yhteydenottolomakkeella tai soittamalla 045 135 6178.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

© 2019. PilatesTapiola. Kaikki oikeudet pidätetään.